My favorite supplier

Ik krijg de vraag wel vaker; waar haal jij je tattoo spullen?

Er zijn veel groothandels, zowel online als fysieke winkels. En iedere winkel heeft zo zijn eigen assortiment. Maar over het algemeen verkopen ze dezelfde tattooartikelen; inkt, naalden en machines.

Dus waarom kiezen voor een specifieke shop?

Mijn voorkeur groeide door een concrete vraag destijds. Welke machine hoort bij mij en wat is er allemaal veranderd in de tijd dat ik de inkt even heb gelaten voor wat het was.
Op het internet kon ik veel vinden. De mooiste reviews met de prachtigste filmpjes. Dus ik had wel een idee, ik ging voor Cheyenne. De nieuwe pen.

Met die vraag kwam ik terrecht bij de groothandel die het dichtst bij mij in de buurt zat. Mijn shop zat in Aalsmeer, en Ter Aar waar Tattooland zit, was 15 min rijden.

Een wereld ging voor mijn open. Want naast de Cheyenne hadden ze nog een honderdtal andere machines. Hun hele bovenverdieping was één grote snoepwinkel.
De hulp die ik toen kreeg was de doorslag om voor altijd trouw te blijven. Ik mocht alles lekker in mijn klauwtjes vastpakken en tijd nog moeite werd bespaard om uitleg te geven. Dingen die ik nog nooit had gehoord. Het duizelde, laat staan dat ik een keuze kon maken. Ik kwam tenslotte voor de Cheyenne.

Ik besloot het even te laten rusten. Met alle informatie op zak ben ik de het internet gaan afstruinen. Maar de volgende dag kon ik niet wachten om weer terug te gaan.

Marc, één van de verkopers, had een aantal machines klaar voor me gelegd zodat ik ze stuk voor stuk kon proberen. Het gewicht, gewichtsverdeling, terugslag en vibratie waren belangrijke factoren om rekening mee te houden. Ook het prijskaartje. Van 300 euro tot 1000 euro.

Ik besloot uiteindelijk toch te gaan voor de Cheyenne Pen. En bij die nieuwe machine hoort natuurlijk ook een voeding, kabels, grips en een arsenaal aan naalden.

Mijn Cheyenne Pen

Eenmaal thuis gekomen was mijn maatje het nieuwste slachtoffer. Ik moest die pen meteen uitproberen. Ik kon niet wachten tot ik in de shop was. En zo gezegd zo gedaan. Bijna freehand gebruikte ik zijn been als een soort van kladpapiertje.

De week daarop besloot ik mijn shop te verbouwen. Van de stoel tot armrest, van inkten tot verlichting. Alles ben ik toen via TattooLand gaan aanschaffen. En zo leerde ik de andere Marc kennen, de eigenaar. Ook iemand die zeer betrokken was bij het wel en wee van mijn toenmalige doorstart. Met korting en testers ging ik met een volgeladen auto tevreden naar de shop. En vanaf dat moment ben ik altijd een trouwe klant gebleven.

De machine van Cheyenne ging onverhoopt kapot. Net op het moment dat ik de lijnen had gezet bij een nieuwe klant. Zweet stond op mijn voorhoofd en het enige wat ik kon doen was het afmaken met een oude backup machine. En godverdomme wat was dat kut zeg. Snel gebeld naar Tattooland die voorstelde om de machine langs te brengen en een andere mee te krijgen. Zo kon er worden gerepareerd maar ik hoefde niet te wachten. Wat een service!

Eigenlijk was dat de de reden dat ik veel collega’s Tattooland aanraadde. Naast de vriendelijkheid, de service en het overweldigende assortiment zijn de prijzen heel erg redelijk. Online bestellen, volgende dag in huis. Dus echt veel reden om naar een andere groothandel te zoeken was er niet.

Inmiddels een aantal jaar later heb ik de Cheyenne verruild voor een customized Bas Bazzie. En heb een uitgebreide verzameling next gen machines bij elkaar verzameld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s