Panthers and Roses

2018 was een bijzonder jaar. Mijn shop in Aalsmeer moest sluiten. De huisbaas had nieuwe plannen met het pand.

Vanaf dat moment ben ik gaan zwerven van shop naar shop en belandde uiteindelijk bij goede kennisen van mijn voormalig compagon;
de Haarbarbaar in de Rosmarijnsteeg Amsterdam.


In de kelder, waar Joey de Boer al jaren zijn meesterwerken zette, kreeg ik een kans om mijn Amsterdamse klanten te bedienen. En zo begon een nieuw avontuur .
Het was hard knokken op social media om mijn vaste dagen te bezetten met opdrachten. Mede omdat de shop niet ingericht was om hordes met touristen te bedienen. De mensen die daar werkten hadden dat ook niet nodig, die hadden het druk zat.


Maar ik moest aan de bak met promotie. En dat viel tegen.
Want hoe goed en mooi je ook kan tattoeeren, ze moeten je wel weten te vinden.

Kelder van Harbarbaar Amsterdam met Joey de Boer en Max Rodrigues
de kelder van de Haarbarbaar Amsterdam met Joey de Boer

Ondertussen ging ik regelmatig langs bij Nick. Tattoo Nick die ik kende van vroeger.

Bij hem werkte een paar jaar terug een supertalent die later nog meedeed aan een tattooprogramma op tv.
Ik had al meerdere tattoos van hem en toen ik druk bezig was met het ontdekken van nieuwe machines nodigde hij mij destijds uit om in de shop van Nick te expirimenteren met die nieuwe tattooapparatuur.
Dat was het moment dat ik ook Nick beter leerde kennen en al sprak over een samenwerking in de toekomst.

Aan het werk in de tattooshop Harbarbaar met Joey de Boer
Traditional Butterfly Lady Backpiece, Haarbarbaar Amsterdam

Terug naar de periode in de Haarbarbaar.
Helaas kon ik hier niet verder aan de slag. Eigenlijk geen echte reden, maar de kelder was gewoon net iets te klein, en zeker mijn manier van werken (chaotisch en vol energie) dat had simpelweg meer ruimte nodig.
Een nieuw plekje zoeken was noodzakelijk.

Ik ben gaan zoeken voor een eigen ruimte, maar de huren in Amsterdam waren onbetaalbaar. Ook de angst dat het niet zou lukken speelde mee.

Ik ben Nick gaan opzoeken en vertelde dat ik graag iets voor mezelf zou willen hebben. En Nick, na 22 jaar, bleek wel even wat gas terug te willen nemen, dus zo kwamen we op het idee om met een nieuwe shop te beginnen. Zijn oude “Tattoo Nick” zou de nieuwe plek worden voor een geheel vernieuwde shop.
Het gesprek was eigenlijk simpel. Samen met hem de winkel een nieuw uiterlijk geven, samen inversteren in nieuwe appartuur en samen nieuwe artiesten zoeken. Gewoon samen dus.

Zo was 2019 het jaar waarin Panthers and Roses werd geboren. Een frisse start, nieuwe website en tal van leuke mensen die gezamelijk met ons aan de slag gingen om een succes te maken van dit nieuwe avontuur.

Het uitganspunt was een laagdrempelige shop zonder al te veel poespas. Niet een directe doelgroep en ook niet zo’n echte tattooshop uitstraling.

De verbouwing was geslaagd! Althans, dat vinden wij dan. Wij hopen dat jullie een keer komen kijken en vertellen wat jullie er van vinden.

Speciale bedankjes want zo hoort het;

Fabio Marvallas, Joost Voortman, Elise van Kreuningen en natuurlijk Robin Piet.

Interieur Panthers and Roses Amsterdam voormalig Tattoo Nick
Interieur Panthers and Roses Amsterdam voormalig Tattoo Nick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s